"" LifestyleSem.Blogspot.Ro: Ingrijirea tenului

sâmbătă, 28 martie 2015

Ingrijirea tenului


Buna!Astazi va voi vorbi despre ingrijirea tenului. In primul rand, este foarte important sa avem grija de tenul nostru indiferent de varsta.Tocmai de aceea, o sa va prezint ritualul de care trebuie sa ținem cont in fiecare zi. Cei trei pasi spre un ten frumos sunt curatarea, tonifierea si hidratarea.Este important sa stii ce tip de ten ai pentru a sti ce produse sa folosesti.Cel mai important lucru este demachierea tenului. Nu trebuie sa adormim niciodata cu produsele de machiaj pe piele. Deși ne simțim de multe ori obosite sau fără chef trebuie sa fim conștiente ca un ten îmbătrânit prematur nu arata deloc bine. Și cat timp ne poate lua demachierea?  10 minute daca știm sa ne organizam.



Primul pas este demachierea ochilor pentru care este indicat un demachiant special pentru aceasta zona sensibila. Pentru ten folosim un demachiant lichid, un lapte demachiant sau o spuma de curatare.Al doilea pas este tonifierea pielii. Loțiunea tonică are rolul de a elimina urmele de machiaj sau de produs de pe fata, redă prospețimea pielii, închide porii si restabileste pH-ul natural al pielii pentru ca tenul sa fie pregătit pentru hidratare și machiaj.Al treilea pas este hidratarea. Este important sa folosim zilnic o cremă de față pentru a ne proteja tenul împotriva factorilor nocivi și a radiatiilor solare. Putem inlocui crema cu un ulei de fata, in functie de tipul tenului. 


Desi piele se regenereaza tot timpul, o data sau de două ori pe săptămână este indicat sa ne exfoliem pentru a inlatura celulele moarte. Ori alegem un exfoliant din comerț,  ori il preparam noi acasa. Rezultatele sunt aceleași,  deci alegeți varianta care va este mai la îndemână. 

De doua-trei ori pe luna trebuie sa  aplicam diferite măști specifice tipului nostru de ten.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu