"" LifestyleSem.Blogspot.Ro: Ce tip de ten ai?

sâmbătă, 28 martie 2015

Ce tip de ten ai?

De cate ori nu ai cumparat un produs si ai observat ca nu ti se potriveste?  Asta pentru ca probabil nu ai tinut cont de tipul tau de ten.

Deci, cum iti dai seama ce tip de ten ai?
 Etapa 1:
Curata-ti fata astfel incat orice urma de machiaj sa dispara.
Etapa 2:
Asteapta 1h, timp in care pielea revine la pH-ul ei normal. Incearca sa nu iti atingi pielea in timpul asta.
Etapa 3:
Ia un servetel uscat si atinge-ti fata cu el. Fii atenta la zona T(frunte, nas, barbie). 
Daca nu ai urme de sebum inseamna ca ai un ten normal.
Daca raman urme de sebum si ai pielea lucioasa inseamna ca ai ten gras.
Daca urmele de sebum apar doar in anumite zone inseamna ca ai un ten mixt.
Daca ai senzatia ca pielea te strange si te exfoliezi inseamna ca ai un ten uscat.

Tenul normal - are un conținut egal de ulei și apă, prin urmare nu este nici uscat, nici gras. Are un aspect curat și luminos, fără pete și radiază de sănătate. Pentru acest tip de ten este nevoie de un tratament blând pentru a evita uscarea lui.
Tenul gras -  este cauzat de o secreție de sebum în exces care face suprafața pielii uleioasă. Excesul de sebum atrage murdaria și praful din mediul înconjurator. Acest tip de ten este predispus la puncte negre, pete, coșuri și niciodata nu va fi perfect curat. Are nevoie de curățare zilnică, pentru a preveni acumularea impurităților.
Tenul mixt -  este foarte des întâlnit. Cum sugerează și numele, este o combinație între cele doua tipuri extreme de ten (gras și uscat): o parte a feței prezintă ten gras, cunoscută și sub denumirea de "zona T", iar restul - ten uscat. De obicei, există o parte centrală cu ten gras (nasul, bărbia și fruntea) și una cu ten uscat (obrajii și zonele din jurul ochilor și a gurii). În acest caz fiecare parte a feței trebuie tratată în funcție de tipul de ten.
Tenul uscat - are o textura delicată, fragilă și cu multe pete. În comparație cu celelalte tipuri de ten, acesta se usucă și crapă foarte ușor, deoarece se confruntă cu imposibilitatea de a reține umezeala și cu o producție insuficientă de sebum de către glandele sebacee. Acest tip de ten are mari probleme în anotimpurile friguroase și îmbătrânește mai repede decât tenul normal și gras. De asemenea, ridurile de expresie sunt mult mai vizibile la acest ten. Are nevoie de o hidratare în timpul zilei și o cremă de noapte.

Deci tineti cont de  tipul vostru de ten si produsele pe care le cumparati .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu